Lovas falunap lesz Etéden

Tavaly ilyen volt a falunap. Forrás: Etéd község önkormányzatának Facebook oldala

Lovas bemutatókkal, különféle programokkal tarkított falunapot szerveznek Etéden, immáron negyedik alkalommal. Az esemény október 12-én, szombaton reggel 8 órától felvonulással kezdődik, a székelykeresztúri fúvószenekar, a kecseti lovasok, és a bözödi huszárok részvételével.

11 órától ünnepélyes istentisztelettel folytatódik a program, majd megemlékeznek a helyi hősökről a templom előtti koszorúzáskor, az énlaki asszonykórus közreműködésével. Az imateremben a helyi születésű fotós, Birtalan Árpád Zsolt Tegnap, ma és mindörökké ugyanaz c. fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A lovas falunap megnyitóját 13 órától tartják a sportpályán, az ünnepi beszédek után a kecseti lovasok szórakoztatják az esemény látogatóit, ügyességi- és akadályversenyekkel, rönkhúzatással. Ezt követi a helyi általános iskola kulturális műsora, majd Szilveszter László mesemondó fellépése. Humorral, nótaénekléssel, több koncerttel csalogatják az érdeklődőket.

Török Jolántól, az eseményt szervező önkormányzati képviselők nevében ismertette a részletes programot portálunkkal.

–  Annak ellenére, hogy a községben egy év alatt a harmadik ember látja el a polgármesteri teendőket, a bizonytalan helyzetben ellenére is fontosnak tartottuk megszervezni az eseményt. Ez összefogással, a szervezésben résztvevő tagok kisebb-nagyobb munkájával sikerült. Szerettük volna felpártolni az etédieket, a lovas programokat egy versenyző helyi fiatal miatt láttuk jónak, akit bátorítani lehet ezáltal. Másképpen, a falusi ember szereti ezt az állatot, kedvükben lehet járni az ilyen bemutatókkal. De igyekeztünk úgy alakítani a rendezvény programját, hogy mindenki megtalálja a magáét, szívesen jöjjön haza, Etédre legalább egy napra – mondja a helyi szervező.