Lopott szerszámokért cserélt autóba loptak traktor akkumulátort

2020. március 16-án 13 órakor a homoródszentmártoni rendőrséget arról értesítették, hogy ismeretlen elkövetők ellopták egy traktor akkumulátorát. A rendőrség rövid idő alatt azonosított két gyanúsítottat a helységből, egy 13 és egy 14 éves fiatalt. Az eddigi információk alapján március 14-én este 8 óra körül a két fiatal behatolt egy falubeli udvarára és műhelyébe, ahonnan körülbelül 1000 lej értékben tulajdonítottak el szerszámokat (fúrógép, flex, elektromos fűrész stb.).

Később ezeket egy másik falubelihez szállították, aki a szerszámokért cserébe egy bejegyzetlen autót adott, amely szintén nem állt az ő tulajdonában és bontásra várt. A két fiú az autóba ült, és megközelítőleg öt és fél kilométert haladt községi úton, amíg a motor le nem állt. Ekkor rájöttek, hogy másik akkumulátorra van szükségük, amit egy közeli gazdaságból be is szereztek, egy ott parkoló traktorból.

A javakat visszaszolgáltatták a károsult feleknek, a két fiatal ellen bűnvádi eljárás indult ismételt lopás és bejegyzetlen jármű jogosítvány nélküli vezetéséért – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

 

A kiemelt kép illusztráció.

Â