Lopott lónak ne nézd a fogát!

Ellopták az előző éjszaka a lovát a pajtából, értesítette a rendőrséget egy 45 éves Râșca községbéli férfi. A hívás pillanatában a tulajdonos látta saját lovát befogva, amint a község utcáján közlekedett egy idegennel.

A nyomozás után a rendőrség kiderítette, 18 és 19 éves tolvajok tulajdonították el az állatot, akik másnap reggel egy közeli településre vitték, ahol eladni nem tudták a lovat, de elcserélték egy másik állattal. Miután az új gazda észrevette, hogy harap a ló, elment megkeresni a fiatalokat, hogy visszacserélje a lovára. Eközben ismerte fel az eredeti tulajdonos az állatot, értesítette a hatóságokat az egységes segélyhívó számon.

A szucsávai községből az éjszaka folyamán ellopott állat másnap reggelre újra visszakerült a tulajdonosához – írja a Hotnews hírportál a Monitorul de Suceava-ra hivatkozva.

A 18 és 19 éves tolvajok ellen bűnügyi kivizsgálást indított a rendőrség minősített lopás vádjával, és egyenként 2000 lejes büntetést kaptak nyilatkozat kitöltésének elmulasztása miatt. Az ellopott állatot visszaszolgáltatták a bejelentőnek, a másik lovat pedig a harapást kifogásoló gazdának.

A kiemelt kép csak illusztráció!

Â