Lógj velünk az Udvarhely Napokon!  

Játssz velünk újságírósat! Legyél te az Udvarhely Napok tudósítója az uh.ro-n. 

Szelfiztél a kedvenc együtteseddel? Autogramod is van? Levideóztad a valaha volt legjobb szám felcsendülését Székelyudvarhelyen? Megható-meghitt-informatív-csak egyszerűen szép képet lőttél, amit mindenkinek látnia kell? 

Néha (sokszor) azt érzed, ezt az újságírás dolgot sokkal jobban tudnád csinálni, mint azok a firkászok, akik ráülnek a billentyűzetre, és úgy gondolják, kész is a zseniális cikkük? Nem remeg a hangod és kezedben a kamera? Vagy remeg, de neked az is jól áll?

Veled is előfordul, hogy olvasás közben az az érzésed, mintha megfogalmazták volna a gondolataid? Milyen kár, hogy nem neked sikerült? Itt az idő, hogy változtass ezen! Ne őrizgesd csodás emlékeid a Google és iCloud fiókodban, oszd meg mindenkivel!

Legyél te az Udvarhely Napok tudósítója az uh.ro-n! Péntektől vasárnapig sátorozni fogunk a sétatéren a Mentés Másként Egyesülettel. Jöjj be hozzánk, és írd velünk a tudósításokat, segítünk megszerkeszteni az írásodat, képeidet, és akár meg is nyomhatod a közzététel gombot!

Izgatott lettem, hogy mi ez!

Percről-percre tudósításokkal, rövid hírekkel, videókkal, interjúkkal érkezünk a június 23-26. között rendezett Udvarhely Napokról, amiket veletek együtt készítünk. Játssz velünk újságírósat! 

Péntektől vasárnapig a városi parkban leszünk, ahová eljöhetsz személyesen együtt dolgozni velünk. Ha csütörtökön is beleszólnál abba, hogy mi kerüljön az újságba, küldd el nekünk fotóidat e-mailben vagy Facebook üzenetben. S ha sok időd meg kedved van, mert például szabadságon vagy vakáción vagy, akkor gyere be hozzánk a szerkesztőségbe a Kossuth Lajos 33. szám alá (Zseb mellett, hátul az udvarban), és közösen webre szerkeszthetjük az anyagodat. Kávéval várunk, s még lehet, hogy egy kis leves is lesz a hűtőben.

Írjál nekünk a szerkesztoseg@uh.ro címre, a tárgyba légyszi írd be, hogy Veletek lógok!, hogy biztosan rátaláljunk, és küldj további elérhetőségeket – Facebook ID, telefonszám stb., hogy felvegyük veled a kapcsolatot. 

FRISSÍTÉS:

az anyagok beküldőit díjazni is fogjuk: a beküldők között kisorsolunk egy kétszemélyes pizzavacsorát a vadiúj 523 étteremben (fejenként egy-egy pizza és egy-egy üdítő vagy sör a Retro, Retro Gold étterem helyén), és aki a legtöbbször közreműködik, a legtöbb cikket, videót stb. küldi, az a Zseb étterem 50 lejes vásárlási utalványával gazdagodik!

De honnan fogom tudni, hogy kell ezt csinálni?

Ha te sem szeretnéd, hogy bepereljen egy svéd turista, mert látszik a sztoridban a mellbimbója, vagy utólag le szeretnéd onnan vágni, de nem tudod, hogyan kell, esetleg kíváncsi vagy, mit tegyél, hogy bele se kerüljön a képbe, akkor hétvégén gyere el a városi parkba a Lógj velünk! sátorba.

A Civil Város ideje alatt minden nap fél öttől lesz itt az Esemény, amikor elárulunk egy-két trükköt, ami minket is érdekel, de szerintünk titeket sem hagy nyugodtan aludni. 

Pénteken Lukácsi Katalin ügyvédet arról kérdezi Szilágyi István szerkesztőnk, hogyan fényképezzünk és tegyünk közzé fotókat, hogy nehogy perpatvar legyen belőle. 

Szombaton Győrfi Kata költő, drámaíróval, a művelődési ház munkatársával és Pál Edit Éva újságíróval gyakoroljuk azt, hogyan írjunk szerelmes levelet a szolgáltatóknak, azaz mitől lesz olvasmányos az egyik szöveg és mitől olyan lapos a másik, hogy vonalas füzet elszégyelli magát tőle.

Vasárnap pedig Szabó Károly fotós, filmes és Dávid Anna Júlia, szintén fotós, PR-os segítségével képessé válhatsz arra, hogy kihozd magadból és a telefonodból a legjobb fotókat. 

Még nincs vége!

Amikor nincs esemény, akkor is izgi programokkal várunk: egész nap kvízjátékokkal tesztelheted, hogy mennyire ismered Székelyudvarhelyt, lesz buborékfújás, matrica, arcfestés felnőtteknek, és ami a legkellemesebb: árnyék.