Lógj velünk a képernyőn!

Tavaly is készültek felvételek, fotó: GÁL ELŐD

Középiskolás vagy és unalmasak az őszi délutánjaid? Mit szólnál ahhoz, ha lenne pár hét így a novemberi sötétségben, amikor felkapcsolnánk a reflektorokat a villanyt, és eltöltenénk együtt pár kellemes percet?

Ennénk valami finomat suli után a Zsebből, majd Szabó Károly filmes szakemberrel, a városi könyvtár audiovizuális részlegének vezetőjével és Száva Enikővel, akit a Duna tévéből ismerhetsz például, gyakorolnánk, hogyan kell videót/rövidfilmet készíteni. 

Olyan kérdésekre kapnál választ, hogy 

Négy hét, két nap, két óra → három perc

Négy héten át, heti kétszer napi két órában az uh.ro munkatársai várnak szeretettel a szerkesztőségben a Kossuth utca 33. szám alatt, szerdán és csütörtökön délután 4-től 6-ig, ezalatt csomó trükköt elsajátíthatsz a filmezésről. 

Hetekig lógtak a suliból és még díjazták is őket

Ha kíváncsi vagy, mi ez a Lógj velünk! és hogy zajlott tavaly, kattints ide!

Szabó Károly és Száva Enikő nagyon pró-k ebben, mi pedig azt tudjuk elmondani, hogy hogyan ne filmezz. Ezen kívül csomó játékos gyakorlattal fogjuk közösen elsajátítani a videókészítés alapjait, majd a képzés végén mentorjaitokkal csapatonként elkészítetek egy-egy háromperces filmet, amelyet a szakmai zsűri értékelése alapján szuper nyereményekkel díjazunk. 

Ha vetted az adást, akkor jelentkezz október 31-én, hétfőn éjfélig a szerkesztoseg@uh.ro címen (a tárgyba írd be, hogy Lógjunk együtt!) és következő szerdán 4 órakor már találkozunk is. 

Hogy mire jó ez?

Tavalyi résztvevőink, Béni Kinga, Béni Emese és Szabó Pálma pedig kedvenc énekesükkel találkozhattak és készíthettek interjút.

Sata Zalán például az idén nyáron már gyakornokként dolgozhatott nálunk két hónapig, a Lógj velünk! óta csomó cikke megjelent az uh.ro-n.

„Hogy miért ajánlom? Mert az iskolai környezeten kívül tanulhatsz olyan dolgokat, amiket sajtós és nem sajtós emberek egyaránt felhasználhatnak. Például úgy fogni a fényképeződ, hogy ne lógjon bele a képbe az ujjad, úgy nyomkodni a billentyűzeted, hogy valami izgi kerekedjen belőle, úgy kérdezni és úgy várni a választ, hogy az kielégítő legyen. És valljuk be, mindenki kíváncsi, melyik az az udvarhelyi firkász, akinek anyagán a szomszéd néni morgolódott vagy éppen nagyokat kacagott, és hogyan készült az” – mondja Zalán a Lógj velünk!-ről.
Lógj velünk! – Lyukasóra programunk támogatója Székelyudvarhely önkormányzata, szervezi az uh.ro Mentés Másként Egyesülete.