Lila sütemények lepték el a várost

Ellepték a város cukrászdáit, kávézóit a lila sütemények november 17-én, szerdán, a koraszülöttek világnapján. A lila szín a kitartást, a reményt, a bizakodást szimbolizálja.

Nagyon vártad, mégis túl korán érkezett?

Székelyudvarhelyen évente körülbelül 100 kisbaba koraszülöttként, a 37. terhességi hét előtt jön világra, a születések 10 százaléka a világon koraszülés.

A LilaPont Egyesület a koraszülöttségre szeretné felhívni a figyelmet, ezért egy olyan nyereményjátékot hirdet, melyben egy lila színű dolog kap hangsúlyt fénykép, bejegyzés formájában.

Miért ne lehetne az a dolog egy sütemény?

Az egyesület felkérte az Ágnescake, a Retro Gold Étterem, a Frieske Pan pékség és Alexandra cukrászda, a Sejt-elmes édességek, a Vidéki pékség cukrászait, hogy süssenek lila színű süteményeket, felhívva az emberek figyelmét a koraszülöttség témájára. Aki pedig lila süteményt vásárol szerdán, november 17-én, és fényképet tölt fel róla a #korababa2021 megjegyzéssel, értékes nyereményeket nyerhet, erről bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Például az Ágnescake-nél kapható minden egyes megvásárolt lila macaronnal a LilaPont Egyesületet lehet támogatni, ahogy a Vekkerben vásárolt kávéval is: minden kávé után egy lej nekik jut.