Levendulásba jönnél?

Az idén június 25-től szervezik meg a hetedik Székelyföldi Levendula Fesztivált, ennek során Csekefalván – nem Csíkcsekefalva, jegyzik meg a Facebook-eseményben – Hargita megye legnagyobb látogatható levendulása nyitja meg kapuját június 25-tól július 10-ig hétköznapokon: 15 és 20 óra, hétvégeken 10 és 20 óra között.

Hétköznapokon 18 órától indul egy ismertető séta a levendulásban, amely során bemutatják az ültetvény keletkezésének történetét, a levendulással járó örömöket, és nehézségeket, a növény jótékony hatásait. Ugyanilyen vezetett séta lesz hétvégeken 13, 15, 17, és 19 órától is, de „időjárás és virágzás függvényében naponta megtalálnak a levendula mezőn” – írják még a szervezők, akik szerint a családias hangulatú találkozás mellett, minden lesz, ami levendula: termékek és finomságok, ha valaki nem érné be azzal, hogy sétálhat, és fotózhat a majdnem egy hektáros ültetvényen. Nem lehet szedni, de csokrot vásárolni igen! – hívják még a fel a figyelmet.

A belépés öt lejbe kerül, és további információkért a 0724.071.268-as telefonszámon lehet érdeklődni. A levendulás közelében, 3 percre az ültetvénytől van lehetőség a parkolásra is.

Kiemelt kép: archívum