Letörölték Gálfi konfettis videóját

A múlt heti csereháti tömbház-átadásról élőben közvetített konfettis videót a polgármesteri hivatal Facebook-oldala, sok udvarhelyi lakos örömére. Sajnálatukra, a videó később eltűnt az oldalról, pánikot és bizonytalanságot keltve a lakosság körében.

Zörgő Noémi, a városháza sajtóirodája megerősítette, a hétfőn készült videót ő törölte le utólag, mert nem tetszett a konfetti minősége. Hogy a lakosság megnyugodjon, szerdán délelőtt megszólaltatták a szirénákat városszerte. Sikeres akciót tudhatunk magunk mögött, summázott a sajtószóvivő.

A Kacsa rovatunkban megjelenő írások nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

Időközben Mike Levente MPP-s tanácsos magyarázatot követelt, és a közpénz-pazarlás nyomai eltüntetésének nevezte a videó törlését. Jakab Attila városmenedzser magyarázkodó hangon pontosított: a konfettit nem is közpénzből vásárolták, az Budapest leköszönő főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak a búcsúajándéka volt.

Hogy Jakab Áron Csabának is örömet okozzanak, elküldették a pénzt főpolgármester úrral, és a Bethlen utcai kínai boltból vásárolták meg a konfettit, hogy támogassák a bicikliút nyomvonalán sínylődő vállalkozásokat. A protokollhoz is szerették volna az ételt a perecestől venni, de az nem tudott SEAP-os számlát adni. A kínai boltban az elárusító nem igazán tudott magyarul, ezért történhetett meg a minőségi baki, de ez a jövő évi választások eredményét nem befolyásolja, erősítette meg az elöljáró.