Letette az esküt Székelykeresztúr új polgármestere

Az EMSZ képviselői csapatban érkeztek esküt tenni.
Fotók: Sinka-Király Levente

Október 29-én, csütörtökön délután iktatták a kisváros újonnan választott polgármesterét, Koncz Hunor-Jánost, aki az Erdélyi Magyar Szövetség színeiben nyerte el ezt a tisztséget, Rafai Emil RMDSZ-es polgármester elől. A tizenhét tagból álló tanácstagok közül tizenhatan voltak jelen az alakuló ülésen, ők is letették az esküt a város szolgálatára.

A hivatalos iktatások után Koncz szólalt fel, megköszönve a keresztúriaknak azt, hogy szeptember 27-én elmentek szavazni.

„ Az önök döntése alapján változott a város vezetése, így kapott esélyt az új irányú fejlődésre. Ahhoz, hogy ezt a munkát haladéktalanul eltudjuk végezni, hogy erre a megszavazott bizalomra maradéktalanul rá tudjunk szolgálni, szükség van az önkormányzati tagok szoros együttműködésére, arra, hogy pártszíntől függetlenül egy legyen a célunk: Székelykeresztúr fejlődése. Ezt a választást nem egy pártideológia nyerte meg, hanem az emberek változásba vetett hite. És bár a kampány során volt, aki megengedett magának nem illő hangnemet, vagy épp nem illő viselkedést, úgy vélem, ezennel mindent hátra kell hagyni, csapatként kell dolgozni és a fejlődés útján haladni. Az érdek egy, az irány ugyanaz, az emberek döntését tiszteletben kell tartani.’’ – mondta beszédében Koncz.

A tanácstagoktól alázatos, kemény csapatmunkát kért, szem előtt tartva a város fejlődését. Mint mondta, minden székelykeresztúri személy polgármestere lesz egy olyan városban, ahol vannak minőségi munkahelyek, befektetők versengenek a keresztúri lehetőségekért, ahol jó élni. A fejlődés érdekében számít a lakosságra, szervezetekre, a vállalkozásokra és az önkormányzat munkatársainak szakmai tapasztalatára.

,, Minden erőmmel azon leszek, és azért fogok dolgozni, hogy Székelykeresztúr lakosai azt érezhessék, hogy mi értük, az ők jólétükért cselekszünk. Isten áldja városunkat, Isten áldja közösségünket ” – zárta beszédét Koncz Hunor-János polgármester.