Letartóztatják Pethő Attilát a zaklatási ügyben

A fotó akkor készült, amikor Pethő terepjáróját átkutatták 2021 márciusában.

A Hargita megyei törvényszék ezúttal elfogadta a székelyudvarhelyi ügyészség arra vonatkozó beadványát, hogy Pethő Attilát 30 napra letartóztassák. A döntést február 9-én, szerdán hozta meg és közölte az igazságügyi portálon a bírói testület.

Az ügyészség többször is próbálkozott, legutóbb január 20-án kérte, hogy szigorítsanak a hatósági felügyeleten, amelyet – forrásaink szerint – többször is megsértett a Termés utcai bántalmazási és zaklatási ügy vádlottja. Alapfokon a székelyudvarhelyi bíróság ezúttal is indokolatlannak tartotta a letartóztatást, viszont másodfokon a csíkszeredai törvényszék jogerősen felülbírálta ezt.

Egyelőre nem közölték, hogy pontosan mely szabályokat szegte meg a vádlott, a 2021 áprilisában kiszabott és többször meghosszabbított hatósági felügyelet szabályai a következők voltak:

A házi őrizetre vagy előzetes letartóztatásra váltás lehetőségét maga a törvény írja elő a kötelezettségek rosszhiszemű megszegése esetén.

A zaklatási ügy első tárgyalási időpontja január 20-án volt, azonban a vádlott részéről beadott áthelyezési kérelem miatt március 10-ére halasztották. A helyi rendőrrel szembeni erőszak ügyében még nem történt vádemelés, nem szerepel az igazságügyi portálon.