Letartóztatták a sánta betörőt

Január 11-én a rendőrök elfogták azt a férfit, akit egy sikaszói vegyesbolt kifosztásáért jelentettek fel alig egy nappal azelőtt – erősítette meg kérdésünkre a Hargita megyei rendőrség szóvivője, miután a károsult Facebook-on megosztotta ezt az információt.

A bolt egyik biztonsági kamerájának felvétele.

Maria Plumbu közlése szerint egy 54 éves Neamț megyei férfiról van szó, akit más betörésekkel is gyanúsítanak a környéken és nem csak. Január 1-9. között az illető Oroszhegyen, Székelyszentkirályon, Szentegyházán és Homoródfürdőn is járt, így nem kizárt, hogy ő törte fel Murányi Sándor Olivér házát is, melyről itt és itt írtunk bővebben.

Figyelembe véve a bizonyítékokat (ellopott javakat találtak nála), a férfit előbb őrizetbe vették, amit 30 napos előzetes letartóztatásra szigorított január 12-én a Székelyudvarhelyi Bíróság. Több rendben elkövetett minősített lopás bűncselekménye miatt indult eljárás ellene, a javakat visszaszolgáltatják a tulajdonosoknak. A kárról csupán annyit tudunk, amennyit korábban közöltünk: a sikaszói boltból 700 lej értékű kárt jelentettek, több információt – a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva – nem adott ki a szóvivő.