Lesz udvarhelyi úszó az olimpián? (videó)

A napokban vált virálissá az a videó, amelyen egy férfi látható a városháza előtti szökőkútnál, jobban mondva: rajta és benne.

A Kacsa rovatunkban megjelenő cikkek nyomokban valóságot is tartalmaznak.

A Kossuth utca sarkáról készült felvételen tisztán látszik, ahogy a férfi önfeledten hűsöl a nagy kánikulában, de hogy nem egy akármilyen járókelőről lehet szó, arról tanúskodnak a láthatóan jól kimért, sokat gyakorolhatott mozdulatok. Ilyet csak profi sportolóknál látunk, amikor bemelegítenek és nyújtanak a rekorddöntésre készülve.

Ezzel lerántotta a leplet arról az idáig jól titkolt, csak pletyka szintjén rebesgetett hírről, miszerint udvarhelyi résztvevő is készül a tokiói olimpiára. Csak az nem világos, hogy szinkronúszásra, toronyugrásra vagy valamilyen más sportszámra készül az úriember.

A városháza máris reagált, hogy a gyalogosok számára párakapukat üzemeltetnek be, csak legyenek szívesek, ne bátorodjanak fel a példán, hagyják a szökőkútban való pancsolást a profikra. Amíg az uszoda tervei valahol a bukaresti fiókokban porosodnak, addig a profi sportolóknak ígéretet tettek, hogy az iktatónál jegyzett kérésre megtöltik a Bethlen negyed széli vizesárkot, hogy ott tudjanak nemzetközi standardok szerint úszni a nagy szárazság idején. Mindent a sportért, hajrá Székelyudvarhely, vizesen, együtt! – üzente a polgármester.