Lesz mit lapozni a tanácsosoknak

A januárihoz képest kétszer annyi napirendi ponttal hívták össze az e havi tanácsülést. De nem kell megijedni.
archív fotó

Február 28-ra, csütörtökre hívta össze a polgármester a helyi tanács február havi rendes ülését. Ezek lesznek a fontosabb napirendi pontok:

Most már tényleg elnevezik a Városi Könyvtárt Nyírő Józsefről. Mint megtudtuk Venczel Attila jegyzőtől, a javaslatot annak ellenére tették napirendre, hogy a prefektusi hivatal nemrég kedvezőtlenül véleményezte a névadást, majdnem egy évvel a március 15-i ünnepség után, amikor közfelkiáltással szavazták meg az eljárás elindítását.

A 36 pontos napirend közel felét, szám szerint 14-et bizonyos ingatlanok adómentesítése képezi, ezek többnyire közhasznú egyesületeknek biztosítanak helyet. Ezen kívül a hibrid gépjárművekkel rendelkező magán- és jogi személyeknek 95%-os adókedvezményt javasolnak.

A visszaszolgáltató és a családon belüli erőszakkal foglalkozó bizottságokba neveznek ki új tagokat, valamint tudomásul veszik négy képviselő lemondását az Urbana Rt. közgyűléséből.

Továbbá szabályzatokat fogadnának el az ingatlanok vásárlási eljárásáról, a legeltetésről, a fák és bokrok kivágásáról, a szociális juttatásokról, elfogadnák a márciusi rendezvények programját, és udvart kapna a Ficánka napköziotthon.

A napirendet utólag három ponttal is kiegészítették a polgármester és a jegyző kérésére. Az ülésvezető egy hónapra szóló megválasztása mellett az elektromos kommunikációs infrastruktúrához való hozzáférés feltételeiről és árszabásáról kellene döntsenek a tanácsosok, illetve a polgármesteri hivatal jogi szolgáltatásokat venne igénybe egy olyan bírósági ügyben, amelyben túlárazott közbeszerzéseket tárgyalnak.