Lerohanta Nagybányát az udvarhelyi csapat

Fotó: HODGYAI-LŐRINCZ ESZTER

Nagybányát, a Minaur fiókcsapatát fogadta a székelyudvarhelyi VSK pénteken, október 22-én a sportcsarnokban, a másodosztályú országos kézilabdabajnokság hatodik fordulójában.

Rohanórajtot vett az udvarhelyi csapat, Jére és Fekete már az első másfél percben eredményes tudott lenni, sőt, utóbbi rögtön a csapat harmadik és negyedik gólját is belőtte. 6-6-ig még tapadtak rájuk a vendégek, ekkor lépett meg a VSK, zsinórban öt dobott góljával.

Kapaszkodni kezdett volna Nagybánya, de Katona Tamás a legjobbkor szerezve meg első gólját, és ezzel újra elindította az udvarhelyi gólcsapot, amit el sem zártak a félidő végéig. Annyi különbséggel, hogy a sorcsere után Jére, Fekete, Csibi, Hadnagy, Katona és Tófalvi helyett Komporály, Kónya, Ferenczi, Palatka és Mátyás szerezték a gólokat. Már-már kosárlabdameccs eredményére hasonlító 30 gól volt az udvarhelyi találatok száma a félidőre.

A második félidőt a VSK kezdte jobban, még az ág is húzta a nagybányaiakat, hétméteresből sem tudtak betalálni. Ugyan ritkábban érkeztek az udvarhelyi gólok, mint az első játékrészben – amikor percenként –, a VSK magabiztosan tartotta a tizenkét gólos előnyét, amelyet az első félidőben felépített. Sőt, a végén meg is növelte ezt, és 48-34-re nyerte meg a találkozót.

A hazaiak góllövőlistájára még a kapus Kovács Róbert is feliratkozott, és Teiu Dănuț Dumitru is, aki nagyon jól szállt be a meccsbe a hajrában lőtt három góljával. Fekete, Komporály és Jére lettek a legeredményesebb udvarhelyiek 6-6 góljukkal.

Sipos Lóránt együttese a hatodik forduló után a másodosztályú bajnokság harmadik helyén áll, Fogaras és Segesvár mögött. Ugyan a segesváriaknak is annyi pontja van, mint az udvarhelyieknek, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak náluk a Maros megyeiek. A VSK a következő fordulóban Kolozsvárra utazik, ahol már kedden, október 26-án játszanak az U Cluj ellen a Horia Demian csarnokban.