Lemondott Szabó Zsuzsa

A választási kampányban a párt programjának bemutatásán még jobb volt a hangulat. Képünkön a mikrofonnál Szabó Zsuzsa pedagógus, a jelöltek szociális, kulturális és oktatási ügyekért felelős szakembere.
fotó: DÁVID Anna Júlia

Az önkormányzati testület szocio-kulturális szakbizottságának elnöke Facebookon jelentette be lemondását a tanácsosi mandátumáról és kilépését a Szabad Emberek Pártjából. A volt képviselő pedagógusként a következő tanév szakmai kihívásaira hivatkozik indoklásában.

Mai nap lemondok az önkormányzati képviselői tisztségemről és kilépek a Szabad Emberek Pártjából. Az elmúlt igen munkás időszak alatt ígéretemhez híven a városomat szolgáltam. A következő időszakban a szakmai tevékenységemre szeretnék koncentrálni, mert a kezdődő iskolaév nehezebbnek ígérkezik minden eddiginél. A kampányban vállaltakat továbbra is célként követem, szakmai utakon közelítve” – olvasható a közösségi oldalon megosztott bejegyzésében.

A bejelentés alig egy nappal azután érkezett, hogy hétfő délután a POL frakcióvezetője, András Lehel lépett ki a testületből. A lemondásokat a jövő heti rendes havi tanácsülésen érvényesítheti az önkormányzati testület, azután egy újabb rendkívüli vagy rendes havi tanácsülésen iktatják be a választási listán utánuk következő személyek valamelyikét, mondta kérdésünkre Venczel Attila, a város főjegyzője.

A Szabad Emberek Pártjának listáján következik: Nagy Endre földrajztanár, Tankó Ágnes vállalkozó, civil, Nagy Mária Terézia menedzser asszisztens, a megyei tanács tagja, Becze Juliánna építész, Réthi Enikő Kinga ügyvéd, dr. Ambrus József nyugalmazott főorvos, civil, Péter Péter István mérnök, vezérigazgató.

Hivatal-közeli forrásaink szerint több, vezető vagy felelős beosztásban levő városházi munkatárs is beadta felmondását az elmúlt időszakban. Nem is olyan rég, május 15-én Szilágyi István gazdasági igazgató hagyta ott a hivatalt.