Lemondott a munkaügyi minisztérium éléről Marius Budăi

A kormányforrások szerint benyújtotta lemondását a miniszterelnöki kancelláriához Marius Budăi munkaügyi miniszter – írja az Agerpres.

Hivatalos források szerint Marius Budăi már a napokban, az idősotthonok botrányának kirobbanása óta készítette elő távozását a kormányból, írja a Transtelex. A munkaügyi minisztérium hatáskörébe esik ezeknek a szociális intézményeknek az ellenőrzése.

Marcel Ciolacu elmondta, csütörtök reggel beszélt Marius Budăi munkaügyi miniszterrel, aki tájékoztatta a lemondási szándékáról. „Szerintem ez egy becsületbeli gesztus, amit köszönök neki. Meggyőződésem, hogy ilyen válsághelyzetben ez természetes reakció egy politikai döntéshozó részéről” – nyilatkozott a miniszterelnök a csütörtöki kormányülés elején.

A kormányfő beszámolt a voluntari-i idősotthonokban történtek után országszerte elrendelt ellenőrzések eddigi eredményeiről is: mintegy 1.100 szociális intézményt ellenőriztek, és ezek közül 13-at bezártak a hatóságok. Hozzátette, jövő héten lezárulnak a szociális intézményeknél elrendelt ellenőrzések, majd a kormány előterjeszti a rendszert érintő „strukturális változtatásokra” irányuló javaslatait, amelyeket a civil társadalom képviselőivel és az ezen a területen tevékenykedő civil szervezetekkel is megvitatnak, írja az Agerpres.

Kiemelt kép: Inquam Photos / Octav Ganea