Lelkigyakorlatot tartanak szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak

Lelkigyakorlatot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak a Caritas Ki-Út programja, a Segítőnővérek közössége és a magyarországi Katolikus Alkohoistamentő Szolgálata július 6-án, csütörtökön 18 órától, július 9-én, vasárnap 13 óráig Székelyudvarhelyen a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca 15. szám).

Az eseménnyel első sorban az alkoholfüggőket és hozzátartozóikat szeretnék megcélozni, utóbbiak többsége társfüggő, az alkoholfüggőség következtében nekik is gyógyulásra van szükségük – mondta el megkeresésünkre Ambrus Hajnal a lelkigyakorlat kapcsolattartója. 

A program résztvevőinek lehetősége van a helyszínen tölteni az éjszakát – ezzel a lehetőséggel szoktak is élni a résztvevők, tudtuk meg –, de aki székelyudvarhelyi vagy környékbeli, haza is mehet éjszakára. 

Legfeljebb 25 résztvevőt tudnak fogadni, tette hozzá Ambrus Hajnal, de nem kell aggódni, ha valaki „kiesik a keretből”, október végén újra megrendezik a lelkigyakorlatot.

A részvételi díj 550 lej egy személynek, amennyiben a helyszínen éjszakázik, ha nem akkor 400 lej. A költségek tartalmaznak napi három étkezést, a szünetekben frissítőt, harapnivalót, a programban való részvételt és adott esetben a szállást is. 

Jelentkezni Ambrus Hajnalnál lehet június 30-ig, déli 12 óráig a 0737.300.980-as telefonszámon vagy a hajnal.ambrus@caritas-ab.ro e-mail címen.

A kiemelt kép illusztráció / Forrás: pixabay.com