Lehűlés várható a következő két hétben

Országszerte lehűlés várható a következő két héten, az átlagos nappali csúcsértékek nem haladják meg a 10-12 Celsius-fokot, éjszaka pedig többnyire fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 15 és 29-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből, írja az Agerpres.

Erdélyben a következő napokban fokozatosan lehűl az idő, nappal nem lesz több 6-7 foknál, éjszaka mínusz 2, 0 foknál. Aztán hétvégére enyhülés várható 9-10 fokos átlagos csúcsértékekkel, majd újabb lehűlés jön: jövő héten nappal 4-5 Celsius-fok lesz, éjszaka mínusz 2, mínusz 3 Celsius-fok. Csapadék csütörtökön és pénteken, 18-án és 19-én, majd 22-e és 28-a között valószínű.

Az AccuWeather szerint Székelyudvarhelyen a héten pénteken lesz a leghidegebb nappal, 5 Celsius-fok lesz, addig naponta 2-3 fokkal lesz egyre hidegebb, hétvégén felmelegedik, szombatra 7, vasárnapra 11 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet mondanak. Kedd és szerda éjszaka lesz a leghidegebb, ekkor fagypont alá csökken a hőmérséklet. Záporok kialakulására csütörtökön, pénteken és szombaton is van esély. A következő héten kedden a város területén az idei szezon első havazására is van esély, de pénteken és szombaton is havazni fog az előrejelzés szerint.