Lehozzuk neked a csillagokat is az égről

Mit mutatnak az égiek egy olyan helyen, ahol egy rossz lépés, és meghalsz?

Péntek éjszaka van, megérkezünk a sikaszói bányához. Ahogy felfele vesszük az irányt, az autó lámpái elött megjelenik egy tábla „Atenție, zonă periculoasă”.  Később tudom meg, hogy azért kellett kiírni mert egy csomó szerelmespár jár ide fotózkodni, és ha véletlenül beleesik valaki, akkor ne a bányát terhelje a felelőség.

Na, de mi nem ezért jöttünk, hanem mert itt a legkisebb a fényszennyezés, és viszonylag közel van a városhoz.

Kezdjük az elejéről. 12 óra 12 perc. A Hold még fent van az égen. Nem látjuk, mert kitakarják a fák, de attól még a fénye elnyomja a csillagokat, így egy viszonylag halvány Tejutat kell fotóznunk.

Éjjel 1 óra. Lement a Hold, kezd látszani a Tejút a maga pompájában. Igaz, szabad szemmel nem lehet ilyen szépen látni, de ezért vannak a fotográfusok, hogy úgy örökítsék meg a pillanatot, ahogy még senki nem látta.

Fél kettő. Lassan kezd lankadni az éberségünk, már nem látjuk a keresőben se a csillagokat, sem a fákat, kezdünk elálmosodni. Visszamegyünk az autóhoz, s közben készítünk pár képet.

Ha kedvet kaptál a csillagnézéshez, de nem tudod, mikor és hova érdemes kimenni, hogy a lehető legsikeresebb legyen a pillanat, semmi gond. Egy kis idő múlva visszatérek ezzel a témával, helyszínekkel, időpontokkal, és még több látványos éjszakai fotóval.

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok