Lehet menni a színházba

A járványhelyzet kedvező alakulása nyomán újra előadásokkal vár a Tomcsa Sándor Színház. Pénteken, május 14-én és szombaton, május 15-én este 20 órától a tavaly szeptemberben már bemutatott kocsmaszínházi előadás, A zöld macska lesz látható, Tóth Árpád rendezésében.

Az előadást jó idő esetén szabadtéren, a színház szomszédságában, rossz idő esetén a színház előterében játssza a társulat, ezúttal megújult szereposztással: Kőmíves Boróka szerepét Fekete Edda fiatal színművésznő veszi át, aki először játszik a Tomcsa Sándor Színházban, vendégművészként. Az előadás szereplői: Albert Orsolya, Fekete Edda m.v., Nagy Xénia Abigél, Esti Norbert, Veres Lehel m.v..

Az előadásokat korlátozott nézőszámmal játsszák, ezért csakis előzetes helyfoglalás szükséges. Jegyek személyesen válthatók az előadás előtt legalább egy nappal a jegypénztárban, amely hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között van nyitva. Telefonszám: 0266 212131.

Május 17-én, hétfőn lesz először látható a középiskolás korosztályt megszólító Vérszirom című színházi nevelési előadás, Meszlényi-Bodnár Zoltán rendezésében. Az előadást előzetes egyeztetés alapján játsszák, és egyszerre egyetlen osztály diákjai vehetnek részt, legalább egy pedagógus jelenlétében, a saját osztálytermükben, tanítási időben.

Az osztályba helyettesítő tanár érkezik, akinek nagyon fontos a tudatos életmód. Ennek hatása alá kerül az osztály… Meddig mennek el egy ügy érdekében? Hol van a határ a mi és az ők között? Ki húzza ezt meg? Az előadás célja annak tudatosítása, hogyan hat ránk a környezetünk, egy közösség, vagy akár egyetlen ember – az egészen apró és jelentéktelen dolgoktól a nagy, akár sorsfordító eseményekig” – írják az előadásról a színház közleményében.

A darabban játszik Bekő Fóri Zenkő, Fincziski Andrea, Jakab Tamás, Lukács Emőke, Pál Attila, de az előadáson résztvevő osztály tagjai sem csak nézők, ők is aktív szereplői a történetnek, akik gondolataikkal, döntésekkel befolyásolják az eseményeket. Érdeklődni és további időpontokat egyeztetni a közönségszervezőnél lehet a 0740 897 499-es telefonszámon.

A kiemelt képen a Zöld Macska egyik jelenete.