Lehet iratkozni az oltáslottóra

Csütörtök déltől már iratkozhatnak az uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező, teljeskörűen beoltott személyek az oltáslottóra – közölte Facebook-oldalán az egészségügyi minisztérium. Az oltáslottó főnyereménye egymillió lej, amit a nyereményjáték 14-ik, utolsó hetében, december 31-én fognak kisorsolni – közölte a Román Lottótársaság.

Teljeskörűen beoltottnak az számít, akinek beadták a Johnson&Johnson vakcináját, vagy mindkét dózist megkapta a Pfizer, a Moderna vagy az Astra Zeneca oltóanyagából. A lottón való részvételhez fel kell iratkozni a nyereményjátékra a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon, a Covid-igazolvány letöltése után.

A feliratkozáshoz a felhasználónak a következő lépéseket kell megtennie:

Aki már korábban letöltötte a Covid-igazolványt, az a „Listă certificate” menüpontra, majd az igazolványt megjelenítő gombra („Vizualizează certificat”) kattintva iratkozhat fel az oltáslottóra.

A lépések megtétele után a felhasználót e-mailen értesítik arról, hogy megtörtént a regisztrációja, és kap egy sorszámot is a regisztrálás sorrendjében.

Az oltáslottó szabályzata szerint egy személyi számhoz csak egy sorszám rendelhető, de a teljeskörűen beoltott személyeket az oltáslottóra azok is felírathatják, akiknek joguk van a nevükben letölteni a Covid-igazolványukat.

Az első sorsolás

október 3-án, vasárnap lesz és a péntek 12 óráig feliratkozott személyeknek kiosztott sorszámok vesznek részt rajta. Ezen a héten egy 100.000 lejes, illetve összesen nyolcvan 10.000 ezer lejes pénzjutalmat lehet nyerni.

Október 3. és december 31. között zajló oltáslottón 1139 pénzjutalmat sorsolnak ki, összesen 15 millió lej értékben.

Hetente 81 nyereményt sorsolnak ki (heti nyolcvan 10.000 lejes nyereményt és egy 100.000 lejes nyereményt). Emellett havonta kisorsolnak egy 300.000 lejes nyereményt (minden hónap utolsó hetében), a játék végén pedig egy 500.000 lejes és egy 1.000.000 lejes pénzjutalmat.

Az 500.000 lejes pénzjutalmat és az 1.000.000 lejes főnyereményt december 31-én sorsolják ki.

A lottótársaság véletlenszerűen választja ki sorsoláskor a nyertes sorszámokat.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) minden pénteken 12 órakor közzéteszi a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon az arra a hétre kiosztott utolsó sorszámot.

A nyertes sorszámokat a lottótársaság, a gazdasági és az egészségügyi minisztérium honlapján teszik közzé.

A 100.000, a 300.000, az 500.000 és az 1.000.000 lejes nyereményt a Román Lottótársaság bukaresti székhelyén, a 10.000 lejeseket a megyei székhelyeken lehet majd felvenni a személyi igazolvány alapján. A nyerteseknek a sorsolást követő harminc napon belül kell jelentkezniük a pénzjutalmukért.

Agerpres