Lehajtott fejek és némaság jellemezte a mérkőzés utáni vacsorát

Fotó: archív/SINKA-KIRÁLY LEVENTE

Hétvégén elkezdődött a férfi kézilabda A osztály pontvadászata, amelynek C csoportjában a Székelyudvarhelyi Szejke SK is szerepel. Ahogy már beszámoltunk róla a székelyudvarhelyi csapat két mérkőzését nyerte meg a háromból, a kolozsváriak ellen vívott találkozójukat elveszítették. Emiatt a csapat edzője, Sipos Lóránt a marosvásárhelyi rádió sportműsorában elmondta, noha tudni lehetett, hogy a Szejke mellett a kolozsvári és a segesvári csapatok pályáznak a bajnokság első két helyének valamelyikére, keserű szájízzel tértek haza. Az edző szerint hiába jobbak, ha ezt nem tudják a pályán bebizonyítani.

Korábban a szövetség úgy döntött, hogy a bajnokságot buborékrendszerben szervezik: a csapatok pár napra összegyűlnek a csoportjuk egyik csapatának ,,otthonában’’, és több fordulót is lejátszanak. Az első ilyen tornát Tordán rendezték.

A győztes mérkőzésen eredményeivel elégedett, és azzal a magasszintű kézilabdával is, amit a csapat mérkőzésenként 15-20 percig fel tudott mutatni, szerinte ezt az időintervallumot kell bővíteni 45-50 perce. „A kolozsvári mérkőzésen magukat helyezték nyomás alá, ki nem kényszerített hibákat követtek el, könnyű labdákat adtak az ellenfélnek és helyenként a kapusok sem tudtak felemelkedni a helyzet magaslatára” – mondta és nagyrészt a csapat 8 hónapnyi kihagyásával, tétmérkőzések nélküli időszakával magyarázza. „Nem tudunk megfelelő számú, megfelelő intenzitású és erősségű felkészülési mérkőzést játszani” – fogalmazott.

Hozzátette, a keret 75 százalékban egyezik a tavaly veretlenül végző gárdával, akiknek most meg kellett ízlelniük, hogy milyen a vereség, lehajtott fejek és némaság jellemezte a mérkőzés utáni vacsorát. „Utána kicsit próbáltunk beszélni, hogy benne van ez a sportban, tovább kell menni, kell hinnünk magunkban. A legrosszabb talán az, amikor mindenki érzi, hogy jobbak vagyunk, de helyenként néha annyira buták vagyunk, hogy belefutunk fejjel a falnak. A kolozsvári csapat öröme mutatta azt, hogy nem számítottak arra, hogy legyőznek minket” – nyilatkozta a mester. Azt szokták mondani, hogy

a furcsa idők furcsa dolgokat hoznak.

Ezeken a teremtornákon lesznek még meglepetések. Egymást követő napokon vannak a mérkőzések, soha nem lehet tudni, hogy melyik tornára majd melyik csapat milyen felállításban tud elutazni a tesztek miatt – magyarázta.

Másnap a kolozsvári csapat botlott, Temesvárral döntetlent játszottak, és korábban Segesvártól is kikaptak, így a Segesvári VSK három győzelemmel vezeti a csoportot, a Szejke a második helyet foglalja el, ugyanannyi ponttal, mint a nagyváradiak és Tordai Potaissa második számú csapata. A csoportból az első két helyezett jut egyenes ágon tovább, a harmadik helyezett csak abban az esetben, hogyha a három csoport két legjobb harmadik helyezettje között fog szerepelni, mivel nyolc csapat szerepel a döntő tornán.

A bajnokság januárban folytatódik, „a srácok most már elfogadták, hogy ez lesz a versenyritmus”, szerdától a következő tornára fognak készülni december közepéig, utána két hét szünet, és január 4-étől ismét kezdődik a felkészülési időszak. A második teremtornát január 20-án rendezik, ahol négy mérkőzést fognak játszani.