Legyen nálad tejföl és kenyér

Ha nincs még programod a hétvégére, egy percig sem kell aggódnod, szeptember 16. és 18. között, a XXV. Töltöttkáposzta Fesztiváltól lesz hangos Parajd. 

A háromnapos programsorozat mottója: „jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek” – de nem csak enni lehet majd. A pénteki napot 9 órától tömegfutással kezdik a résztvevők, utána és az egyéb sportprogramokat követően a legkisebbek lesznek a középpontban, hisz 11 órától gyerek Töltöttkáposzta Fesztivál lesz népi játékokkal, előadásokkal, zumbával, és 18:30-tól Bojtorján koncerttel. Nyolc órakor kapják vissza a felnőttek a helyet a Road of Life koncertre. 

Szombaton ébresztőt sem kell állítani, a rezesbanda fél nyolckor költ majd mindenkit, ezt követi a felvonulás és a megnyitó. A kuktákat 11 órakor mutatják be a közönségnek. Míg készülnek az ételek, kiállítás megnyitó és folkműsor lesz megtekinthető. A fél háromkor kezdődő zsűrizés és eskütétel után Nóta Móka koncert, Offroaders bemutató és a Maros Művészegyüttes lesz terítéken. Az eredményhirdetés előtt egy kis zumbával le lehet dolgozni az ebédet. Nyolc órától ismét a Bojtorján áll majd a színpadon, ám ezúttal a felnőtteknek szóló repertoárjával, utánuk a Children of Distance ad koncertet. 

A vasárnap sportprogrammal indít, de az ünnepi istentiszteletre is be lehet térni helyette. A nap további részében főleg kulturális programokon lehet részt venni. Lesz népi játék, idősek köszöntése, kórus, dalkör és tánccsoport fellépés is. Hat órától Kiss Kata és zenekara lép színpadra, helyüket majd a V-Tech veszi át. Aki nem feküdne le korán, maradhat bulizni Dj Project-tel.

Fotó: Töltöttkáposzta Fesztivál Facebook-oldala.