Legyen december 1-je a hó ünnepe!

Legyen nemzetiségtől függetlenül december 1-je a hó ünnepe!

Bemelegítő sízésre várnak a tél első napján a Madarasi Hargitán, ahol elsőként a Kicsi Súgó pályán lehet tesztelni az idei telet.

A Madarasi Hargita Síközpontban egy pályázat megnyerésének köszönhetően új munkagépekkel, hóágyúkkal és hótaposóval készülnek, hogy minél inkább megteremtsék egy hosszú síszezonhoz a feltételeket, és új beléptetőrendszer is lesz – tudtuk meg Ruszuly Emesétől, a síközpont munkatársától. Figyelmeztetett, hogy bár az említett új munkagépekkel hatékonyabban tudják takarítani az utakat, továbbra is télies körülményekre kell már most számítani mindkét, a Madarasira vezető útszakaszon, ezért a jó téli gumi és a hólánc használata kötelező.

A biztonságos közlekedés érdekében legyünk tekintettel arra, hogy mind Ivóból, mind Szentegyázáról hegyi utak vezetnek felfele, melyek keskenyek, könnyen jegesednek, ha fel akarunk menni, akkor főszezonban lehetőleg legkésőbb délután fél kettőig tegyük, azután a lefele haladó forgalomé a terep.

Hargita, te drága!

A jegyek struktúrája változatlan, továbbra is lesznek félnapos, egynapos, két-, három- és négynapos, egyhetes és szezonbérletek, a hat év alattiaknak ingyenesek, nyugdíjasoknak pedig kedvezményesek a pályahasználati díjak. Ellenben az energiaárak drasztikus emelkedése rájuk is hatással van, a hóágyúk, vízpumpák, beléptetőrendszer és társaik jelentős fogyasztók, ezért körülbelül 25-30 százalékos árnövekedésre kell számítani a síközpontban – válaszolta érdeklődésünkre Ruszuly Emese.

A múlt szezon árairól és a sípályák hosszáról itt olvashatsz. 

Még folyamatban van az árak pontos megállapítása, de a sízőknek indulásból ezzel az aránnyal kell számolniuk, ami a síközpont munkatársa szerint az ő szempontjukból még alacsonynak is tekinthető az általános drágulásokhoz képest. Kicsit aggódnak amiatt, hogy csökken idén a látogatóik száma, másik oldalról optimizmusra ad okot, hogy egyre elterjedtebb a síközpont híre Románia-szerte.