Leghamarabb február 8-án nyithatnak az iskolák

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter abban bízik, hogy „valamilyen formában” sikerülni fog újranyitni az iskolákat február 8-án.

– Mély meggyőződésem, hogy február 8-án sikerülni fog megnyitni az iskolákat, vagy minden iskolát, vagy azokon a településeken levőket, ahol a fertőzöttségi arány alacsony. Az elemi osztályok és az óvodák prioritást fognak élvezni, mivel ezekben a legnehezebb az online tanítás, de a 8. és 12. osztályosok esetében is fontos ez, mivel ők vizsgák előtt állnak – fejtette ki Cîmpeanu a Realitatea Plus csütörtök esti műsorában.

Borboly Csaba megyeelnök a Fun FM Rádió Kotyógó című műsorában cáfolta, hogy a megyében január 11-étől már kezdetét venné az offline tanítás.

Cîmpeanu ugyanakkor azt is elmondta, hogy az országos vizsgákat az előre meghatározott kalendárium szerint megtartják. A tárcavezető rámutatott: az országos vizsgákra a tervezett időpontokban, fizikai jelenléttel kerül sor, a tételeket pedig ahhoz kell igazítani, amit a tanárok leadtak, és amit a tanulók elsajátítottak.

Sorin Cîmpeanu szerint senki sem számít arra, hogy mindent be lehet pótolni, de törekedni kell arra, hogy minél kisebb anyagmennyiség maradjon ki a vizsgaanyagból.

Agerpres