Leégett egy ház Homoródalmáson

Forrás: Lövétei Tűzoltóság

Kigyulladt egy lakóház hétfő este Homoródalmáson. Az esetről a lövétei önkéntes tűzoltóság számolt be röviden a Facebook-oldalán. További információkért parancsnokot, András Lajost kerestük meg. Ő elmondta, hogy a hívást nyolc óra egy perckor kapták, pont a tűzoltó színben voltak, így öt perc alatt már meg is érkeztek a helyszínre. Az almásiak már nekifogtak a tűzoltásnak, ők segítettek nekik a székelyudvarhelyi tűzoltókkal együtt.

A leégett épület egy hatvan négyzetméternyi faház volt, magyarázza a parancsnok, lakhatatlanná égett, de szerencsére nem terjedt át más épületekre. A tüzet már fél kilenc előtt eloltották.

Úgy vélik a tüzet a kémény okozhatta. Pontosan egy hete hívták fel az emberek figyelmét a kéménytüzekre Facebook-oldalukon.

Ilyen esetben azt tanácsolják, amellett, hogy értesítjük a tűzoltókat, a fűtő- vagy tüzelőberendezésen zárjuk el az égéshez szükséges levegőt biztosító nyílást, a kémény faláról és közeléből távolítsuk el a falvédőket, képeket és egyéb könnyen éghető anyagokat, és folyamatosan figyeljük a kémény állapotát a pincétől a padlásig. Fontos, hogy a kéménytüzet ne locsoljuk vízzel, mert robbanáshoz vezethet, helyette használjunk ecetet