Leégett egy lakóház Oroszhegyben

Csak a falak maradtak. Már dolgoznak a tetőszerkezeten.
Fotó: Oroszhegyi önkéntes tűzoltóság közösségi oldala

Július negyedikén, szombat hajnalban lakástűz miatt riasztották a tűzoltókat, Oroszhegyben egy lakóház gyulladt ki – az oroszhegyi önkéntesek 3 óra 24 perckor vonultak ki a helyszínre. A helyiek mellett a székelyszentkirályi önkéntesek és az állami tűzoltók is ott voltak az oltásnál.

Bálint Elemér Imre polgármester szerint a tetőszerkezet lobbant lángra a Major utcában, a régi temető szomszédságában található lakóházban.

– Valószínűleg rövidzárlat okozta a tűzesetet,

a manzárdban kezdődött minden. A kémény is kettéhasadt, valószínűleg a locsolás okozhatta ezt. Az elektromos vezetékre gyanakodunk, nem a kazánra, vagy a kéményre. Két nyugdíjas ember lakott a házban, az asszony észlelte a tüzet, idejében kimenekültek, így nem történt emberi sérülés a balesetben – mondja a polgármester.

Már zajlik a ház újraépítése, jelenleg a tetőszerkezeten dolgoznak. Az önkormányzat a pénzbeli segítség mellett gépekkel dolgozik a helyszínen, hogy járhatóvá tegye az odavezető utat.

– Segíteni szoktunk ilyenkor, amink van, azt odaadjuk. Először az utat kell rendberaknunk, mert az oltás és a nagy esőzések után használhatatlanná vált. A közbirtokosság is az ügy mellé áll, tizenöt köbméter faanyagot biztosít a család számára. A gyűjtést családi körből szokták elindítani, amihez majd csatlakozik a közösség – mondta el a községvezető megkeresésünkre.