Leégett egy istálló Kápolnásfaluban

Forrás: szentegyházi tűzoltók

Kedden, április 23-án hajnalban valamivel 5 óra előtt tűz ütött ki egy kápolnási háztartás melléképületében – derül ki a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleményéből.

A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóság, valamint a szentegyházi és a kápolnási önkéntes tűzoltók szálltak ki összesen 5 vízzel és habbal oltó tűzoltó járművel, írják még.

A szentegyházi önkéntes tűzoltóság parancsnokától, Balázs Páltól megtudtuk, hogy a tűzeset a település központjától mintegy 500 méterre lévő lakóház melléképületeiben ütött ki, egy istállóban és csűrben, ami fából volt. Az épületeket egészen közel építették egymáshoz, magyarázta, „ahogy falun szokás”, így megvolt annak a veszélye, hogy a tűz átterjed a lakóépületre is.

A tűz mintegy 120 négyzetméteres területen terjedt el, kevesebb mint két óra alatt lokalizálták és felszámolták, olvasható az ISU közleményében. Hozzáteszik, valószínűleg a tüzet vélhetően egy nem megfelelően szigetelt vagy hibás kábel miatti rövidzárlat okozta. Leégett a pajta, a melléképület teteje és a ház tetőszerkezetének mintegy 10 négyzetmétere is.

Egy lovat és három sertést a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően kimentenekítettek, de tizenkét juhot és negyven baromfit nem sikerült időben kivinni az égő melléképületből.