Leállt a forgalom a Transzfogarason

Forrás: Argeș megyei prefektúra Facebook-oldala.

Mindkét menetirányban leállt a forgalom július 6-án, csütörtökön a Transzfogarasi-úton az úttestre esett kövek miatt – közölte a Román Rendőrség közlekedési tájékoztató szolgálata, az Infotrafic.

A tájékoztatás szerint Argeş megyében, a Transzfogarasi-út 56-os és 63-as kilométerszelvénye között a kiadós esőzések miatt nagy mennyiségű kő esett az útra – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

Radu Perianu, Argeș megye prefektusa Facebookon nyilatkozott a lezárásról, azért döntöttünk így, hogy elkerüljünk bármilyen veszélyt. A térségben, ahol a hordalék felgyülemlett, továbbra is esik az eső, a rossz időre vonatkozó narancssárga jelzés pedig éjjel kettőig érvényben van” – magyarázta. 

Egy másik Facebook-bejegyzése szerint az útkarbantartók, a katasztrófavédelem és a rendőrség is a helyszínen volt. Egy lengyel állampolgárságú nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Őt a rohammentő-szolgálat munkatársai ellátták.

A tisztségviselő pénteken, július 7-én reggel 9-kor a forgalom újraindításáról is posztolt, e szerint személyesen ellenőrizte a helyszínt, ahol még mindig zajlanak a munkálatok, de egy sávon már halad a forgalom.