Le ne maradj, itt az Udvarhely Napok programja!

Fotó: archív / GÁL ELŐD

Hat nap öt helyszínen tizenhét zenei fellépővel vár az idei Udvarhely Napok június 21. és 26. között. Ahogyan már beszámoltunk róla, fellép Zorán, a Magaret Island, a Hooligans, a Lóci Játszik, a Budapest Bár, a Parno Graszt és még sokan mások. A tavalyi évhez hasonlóan, idén sem kell egy helyben végigállni az egészet, hiszen több különböző helyszínen zajlanak majd a városnapok programjai, koncertjei: a városi parkban (sétatér), a városháza udvarán, a minifocipályán (nagyszínpad), a strandon és a sportcsarnokban. 

A parkban a fák árnyékában a civil szervezetek és más intézmények is saját programokkal várnak. Bekapcsolódik az Udvarhely Napokba: az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete,  a Lilapont Egyesület, a KÖZ., az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Caritas-város, az UIET és az Off Space csapata, a Harghita Business Center és a Mathias Corvinus Collegium udvarhelyi csapata, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, a Székelyudvarhelyi Baptista Gyülekezet, a Károlyi Gáspár Alapítvány, az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház, a Székelyudvarhelyi Vöröskereszt és a Civil Kurázsi Egyesület

Hogy el ne vessz a sok lehetőségben, íme a pontos program: 

Nulladik nap, június 21-én, szerdán

kezdődik az idei Udvarhely Napok a megszokottaktól eltérően. Sikerült az első koncerttel magasra ütni a labdát, hiszen 20 órától a sportcsarnokban nem más, mint Zorán fog fellépni. 

Erre az előadásra a jegyek ára 50 lej, amit a művelődési ház jegypénztárában lehet megvásárolni, foglalni pedig a 0720.550.033-as telefonszámon kell. A helyeket 19 órától az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni – írják a szervezők. 

Első nap, június 22-én, csütörtökön

18 órától kezdődik meg a koncertek sora a Somogyi Quartettel, akik városháza udvarán fognak zenélni. 20:00-tól a Parno Graszt lép a sétatér színpadára. Az együttes összejárta a világot, adott koncertet már számos európai, ázsiai, egyesült államokbeli helyszínen, még Mexikóban is. Udvarhelyen most hallhatja előszört a nagyérdemű a pürgős, vidám, fülbemászó dalokat játszó együttest.

A nap zárásaként forradalmi hangulatba kerül majd a város, legalábbis a nagyszínpad és környéke biztosan, mivel 22 órától újra bemutatják a Forradalom.ma című koprodukciót, a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely és a Vox Gimiensis közös előadását. 

Második nap, június 23-án, pénteken

ismét a városháza udvarán indul a banzáj, mivel zenéjével 18:00-tól a Rieger Attila Trió feat. Czakó Virág tölti meg a helyet. 20 órától a Budapest bártól hallhatunk örökzöld táncdalokat, filmságreket cigányzenei stílusban hangszerelve. Az együttes még 2007-ben indult alkalmi zenekarként, aztán valami sokkal több lett belőle. 

Mivel szombaton nem kell korán kelni, senkinek nem ajánljuk, hogy a Budapest Bár után hazamenjen lefeküdni, mivel 22:00-től a Hooligans zenéjétől lesz valami pezsgés, mozgás, rezgés, zsongás, de semmi csend és csalódás! 

S ha még ezután sem elég a rockzenéből, maradj ott, ahol vagy, mivel 23:30-tól a Transylvanium folytatja a dübörgést. 

Harmadik nap, június 24-én, szombaton 

már mindenki fogja tudni, hogy mi a órarend, hova kell menni az első koncertre. Úgybizony, a városháza udvarán 18 órától. Akkor és ott a Corpus Harsona Quartetté lesz a főszerep. És még csak ekkor kezdődik a java! Hiszen 20:00-tól a Lóci játszik játszik a színpadon a játék évében, ugye mennyi játék? S hát tudod-e ki táncol jobban, mint én? 

A Margaret Island énekesnője, Lábas Viki biztosan, aki látta már az tudja, aki még nem az most megtanulja, mennyi kifogyhatatlan energiával rendelkezik az éppen idén 10 éves együttes. Udvarhelyen idén először, 22 órától a nagyszínpad előtt bulizhatod velük át az estét. 

Nem lenne elég ez mind szombatra? Nem menj haza, két különböző helyszínen is folytathatod az estét 23:30-tól: a Friday Rehabbal a sétatéren és Dj Nitzuval a városi strandon. 

Negyedik nap, június 25-én, vasárnap 

a családiasabb programok kerülnek előtérbe, hiszen 13 órától Kardos-Horváth János gyermekműsora várja az érdeklődőket a sétatéren. Onnan el sem kell mozdulni, hiszen 16:00-tól kezdődik is a következő, Lakatos Mónika és Rostás Mihály koncertje. Utánuk, 18 órától ismét Kardos-Horváth János hódítja vissza a teret, ezúttal Dömény Krisztiánnal közös gyermekkoncertjével. 

Az esete közeledtével is törekednek a jókedvet fenntartani a szervezők, 20 órától Frankie Látó örömkoncertje biztosítja majd a hangulatot. Ezt követően egy koprodukcióval zárul az idei Udvarhely Napok koncertjeinek sora. A Székelyföldi Filharmónia, a Swing á la Django és Koszika közös előadásán Werner Gábor fog vezényelni, ha nem szeretnél lemaradni, légy a nagyszínpad előtt 21:00-kor. Ha pedig nagyon türelmetlen lennél, addig olvasd el egy korábbi, Koszikával készült interjúnkat ide kattintva. 

Utolsó nap, június 26-án, hétfőn 

már nem vár koncert, sem előadás, sem vásár, talán már csak a meleg lesz az, ami nyár. Az utolsó programpont és egyben a 2023-as Udvarhely Napok zárása a Pro Urbe-díjak átadása lesz a városháza, Szent István teremében 18:00 órától.

De nem csak az este közeledtével érdemes az Udvarhely Napokra látogatni,

péntektől vasárnapig, napközben a kézműves vásáron meglepheted magad, vagy szeretteidet kézzel készített egyedi ékszerekkel, különleges táskákkal, színes szütyőkkel, gyerekruhákkal, népművészeti darabokkal, kézműves és natúr kozmetikai termékekkel, ajándéktárgyakkal. Ezen kívül belebotolhatsz gyerekfoglalkozásokba, tartalmasnak ígért előadásokba és a borudvarba. Ez utóbbival kapcsolatban az eseményt hirdető bejegyzésben nem csupán finom italokat igérnek, hanem jó hangulatot és zenét, éjszakába nyúló beszélgetéseket is.