Lazítani kötelező!

Júniustól megváltoznak a szabályok az országban: elsejétől kezdve az ország teljes lakosságának kötelezően pihennie kell és szigorúan el kell felejtenie a koronavírus-járványt. A hatóságok ellenőrizni fogják a törvény betartását, a szabályszegőkre szigorú büntetéseket rónak ki.

Kiket és mivel büntetnének?

Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár az új szabályok bevezetésével kapcsolatban elmondta, június 1-jétől lazítunk a „Covid intézkedéseken.” A kormány a szimmetria elvét alkalmazza majd, ami azt jelenti, hogy az eddig érvényben levő szigorítások fordítottja lesz érvényes az ország teljes területén. 

Figyelem! A KACSA rovatunkban megjelenő írások nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

– Júniustól kezdve este 10 és hajnali 5 óra között kötelezően a szabadban kell tartózkodnia minden állampolgárnak, és kizárólag nyomós indokkal léphetnek be a házba, tilos bent tartózkodniuk. Nekik kötelezően fel kell mutatniuk igazoltatáskor a saját felelősségükre kitöltött nyilatkozatot, melyen a következő megalapozott okokat jelölhetik be: a) nem találtam közillemhelyet, b) nem zártam el a gáz- vagy vízcsapot, c) lyukat kellett fúrnom a falba.

A szabadban továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, de csakis az orr alatt hordva, hiszen fokozatosan kell szoktatni az embereket a pihenésre – mondta még el a belügyminisztériumi államtitkár.

A feszült vagy ideges állapotú állampolgárokra akár 2.000 lejes büntetést is kiszabhatnak a hatóságok a kötelező pihenés megtagadása miatt, és emellett 14 nap kötelező intézményes kikapcsolódásra kell elvonulniuk a legközelebbi vendéglátóhely teraszára. Továbbá minden állampolgárnak kötelező szájon csókolni az őt igazoltató csendőrt annak bizonyítékaként, hogy nem fél a koronavírustól és kellőképpen ellazította magát.

Forrás: timesnewroman.ro