Lassan, de érkezik a meleg

Változékony, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben, ingadozó hőmérsékleti értékekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben lassú felmelegedés kezdődik, április 22-én már átlagosan 16-17 Celsius-fok lesz a legmelegebb déli órákban, s bár a hét végére lehűl az idő, jövő hétfőtől visszatérnek az említett értékek. Éjszaka plusz 3 fok körül lesz a minimális hőmérséklet, 25-én ennél hidegebb is lehet, májustól azonban éjszaka sem süllyed 5-7 Celsius-fok alá. Helyi esők akármikor kialakulhatnak a következő két hétben, nagyobb mennyiségű csapadékra 27-én és 28-án, illetve május elején lehet számítani, közölte az Agerpres.

Székelyudvarhelyen az accuweather.com előrejelzései szerint ezen a héten vasárnap lesz a legmelegebb, ekkor napközben a csúcshőmérséklet 17 fok lesz, de csütörtökön is egy fok híján eléri ezt az értéket. A többi napokon 12 és 14 Celsius-fok várható napközben. Éjszaka 3-5 fokra csökken a hőmérséklet a hét első felében, a hét végén azonban hidegebb éjszakák lesznek, szombaton fagypont alá csökken a hőmérséklet, mínusz 1 fok lesz.

Csapadékra kedden és pénteken számíthatunk a városban és környékén, a többi napokon napos vagy felhős időnk lesz.