Lakóház gyúlt ki Korondon (frissítve)

fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoport

Kigyulladt hétfőn délben egy lakóház teteje és manzárdtere Korond főutcáján, valamint egy kézműves termékeket árusító bolt. A székelyudvarhelyi tűzoltóság két kocsival tartózkodik a helyszínen, jelen vannak a korondi önkéntes tűzoltók is, ők kérték hivatásos kollégáikat, segítsenek a tűz kioltásában, és további két lakóházra való terjedésének megelőzésében – tudtuk meg Alina Marina Ciobotariu-tól, a Hargita megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének sajtószóvivőjétől. A környéken autózók szerint a forgalom a 13A megyei út korondi szakaszán akadályozott.

Frissítés: 21 órakor

A tűz eloltása mintegy két órát tartott, a hivatásosokon kívül részt vettek még a korondi, parajdi, farkaslaki és felsősófalvi önkéntes tűzoltók is, a civilekkel együtt összesen legalább 40 ember.

fotó: ISU Harghita

Leégett a ház teteje, manzárdja körülbelül 200 négyzetméteren, két kereskedelmi egység 70 négyzetméteren, a manzárd bútorzata és megsemmisült a két boltban található áru is. Az anyagi kár értékét 300 ezer lejre becsülték a tűzoltók, a megmentett javakét pedig 650 ezer lejre – közölte később a szóvivő.

Â