Lakóház gyulladt ki Csekefalván (frissítve)

Egy kigyulladt lakóházhoz riasztották a székelyudvarhelyi tűzoltóegységet Csekefalvára szerdán reggel 9 óra körül – értesített WhatsApp-üzenetben Alina-Maria Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.

A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóegység szállt ki két tűzoltóautóval, valamint kérték a székelykeresztúri önkéntes tűzoltóegység segítségét is.

Fotó: ISU Harghita

A tűzoltók kiérkezésekor a ház tetőzete égett mintegy 100 négyzetméteren, sérültek nem voltak. A tüzet lokalizálták, az oltás folyamatban van még – közölte 9 óra 3 perckor a szóvivő, aki későbbre ígért helyszíni fényképeket.

Frissítés (9 óra 28 perc)

A házban nem laktak, mivel jelenleg felújítás alatt áll, az egyik szoba tetőzetén csaptak fel a lángok. Még vizsgálják a tűz okát, de nagy valószínűséggel rövidzárlat okozhatta azt – közölte kérdésünkre Szali Mózes, a székelykeresztúri önkéntes tűzoltóalakulat vezetője, aki jelenleg is a helyszínen tartózkodik a tűzoltóegységgel.

Frissítés (13 óra 13 perc)

A kár értéke 25 ezer lejre tehető, a megmentett javaké 150 ezer lej, a tüzet feltehetően egy, a gyúlékony anyagoktól nem megfelelően szigetelt elektromos kábel rövidzárlata okozta – közölte még Alina Ciobotariu.