Lakástűzhöz hívták a tűzoltókat Kápolnáson

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat Kápolnáson február 19-én, hétfő éjszaka – tájékoztat WhatsApp üzenetben a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU). 

Fotó: Tűzoltók Szentegyháza Facebook-oldala

Az esetről 1 óra 7 perckor jött az első üzenet, miszerint a helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóság két csapata szállt ki, két tűzoltóautóval, egy-egy önkéntes legénység Szentegyházáról és Kápolnásról, valamint a mentőszolgálat egy egysége Szentegyházáról. Kiérkezésükkor a ház tetőszerkezete égett, mintegy 200 négyzetméteren, és fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed a szomszédos melléképületekre (istálló, csűr).

A tüzet sikerült eloltani – írták 1 óra 52 perckor. 

Megkeresésünkre Alina Ciobotariu, az ISU sajtószóvivője elmondta, a tüzet valószínűleg egy hibás vagy sérült szigetelésű vezető vagy kábel által okozott elektromos rövidzárlat válthatta ki. Leégett körülbelül 200 négyzetméteren a tető, annak a helyiségnek a mennyezete, ahol a fűtőberendezés volt, és megközelítőleg 100 bála széna. Továbbá megsérült még két szoba mennyezete, a melléképület tetőszerkezete, a fűtőberendezés kéménye, mintegy 500 bála széna, egy láncfűrész és két kerékpár. A kárt 50 ezer lejre becsülik, a megmentett vagyon értékét 450 ezer lejre. 

Személyi sérülés nem történt, tette hozzá a sajtószóvivő.