Lakástűzben vesztette életét egy agyagfalvi

Pénteken este történt a tragédia.
Fotó: Bögözi Pagyvan Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

Február 14-én, pénteken 21 óra környékén lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat Agyagfalvára. A hivatásos tűzoltók a bögözi önkéntes alakulattal karöltve fékezték meg a lángokat, de a balesetben életét vesztette egy 57 éves férfi. A Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU) közleménye szerint közel negyven négyzetméteren égett a lakóház, amit valószínűleg egy kályhából kipattanó parázs okozhatott.

Szígyártó János Attila, a Bögözi Pagyvan Tűzoltó Egyesület vezetője egyike volt azoknak az önkéntes tűzoltóknak, akiket 20 óra 36 perckor hívtak Agyagfalváról. Két autóval, tizenhat emberrel siettek a helyszínre.

– A lángoló épület udvarára érve tapasztaltunk olyat, amit még bevetés alkalmával soha. A házban lakó férfi utolsó erejével kiszaladt a házból, szinte két méteres lángokkal égve. Hasra esett előttünk, kioltottuk a tüzet rajta, majd rögtön értesítettük a hatóságokat is – mondja a parancsnok, akinek nehezére esik felidézni a halálesetet, ami megviselte az egész önkéntes csapatot.

Szígyártó szerint nehéz megállapítani a tűz keletkezésének okait, de a szobában sok ruhanemű és műanyagpalack volt, ami segíthette a tűz terjedését, bármi okozta is.