Lakásokba jár be egy férfi, vigyázz!


Fotó: helyi rendőrség

Napok óta érkeznek olyan bejelentések helyi rendőrséghez a lakosság részéről, amelyekben arról számolnak be, hogy idegen személy próbál meg behatolni számos magánlakásba – írja Facebook-oldalán a helyi rendőrség.

A bejelentések után az intézmény egy, a város területét lefedő ellenőrzést szervezett, amely eredményeként szerdán, december 7-én a déli órákban a helyi rendőrség munkatársa a Virradat bejárat egyik lépcsőházában azonosította a személyleírásnak megfelelő személyt, akit több lakó is felismert, és azt is megerősítették, hogy ő volt az, aki engedély nélkül bejárt a lakásokba az elmúlt napokban.

Az illető ellenőrzése során kiderült, hogy visszaeső bűnözőről van szó, aki nemrég szabadult a fegyházból, ahová szintén egy, a városunkban elkövetett lopás miatt került.

Egyelőre szabadlábon van a gyanúsított férfi

A helyi rendőrség kollégái a törvényes előírásoknak megfelelően, az ügy további kivizsgálásáért az esetet átadták a nemzeti rendőrség bűnügyi osztályának. 

Kérdésünkre, hogy a férfit előzetes letartóztatásba helyezték-e, Maria Plumbu rendőrszóvivő csütörtökön, december 8-án elmondta, az ügy kivizsgálás alatt áll, a nyomozás függvényében vonják felelősségre a tettest, egyelőre szabadlábon van a férfi.

– Egy 41 éves, büntetett előéletű férfiról van szó, aki, ha valahol megjelenik, figyelemmel kell követni, és ha gyanús viselkedést mutat, szólni kell a rendőrségnek – hívja fel a figyelmet László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője. Azt, hogy a behatoló  lopott volna a lakásokból, sem nem cáfolta, sem meg nem erősítette a helyi rendőrség vezetője, az ügy nyomozás alatt áll.

A helyi rendőrség felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben gyanús személyeket vélnek felfedezni környezetükben, azonnal értesítsék a helyi rendőrséget a 0266-210-210 telefonszámon.

Ugyanakkor arra kérik a lakókat, hogy éjszaka és nappal is jól zárják be autóikat, lakásaikat, mert sok esetben a megelőzés fontosabb, hatékonyabb, illetve könnyebb, mint az elkövető utólagos beazonosítása, előállítása.