Kevés jobb lábú volt az udvarhelyieknél a hétvégén

Ameddig a Vasas Femina itthon Temesvárral mérkőzött, teqballos góbéink, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján vettek részt március első hétvégéjén. A több sportágat is felvonultató egyetemi bajnokságon először avattak bajnokot a sportágban: egyéni és páros versenyszámokban.

Egyéniben Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor is csoportelsőként jutott tovább az elődöntőbe, a legjobb négy között azonban Katz Balázsnak sikerült felülmúlnia Ilyést, aki így kisdöntőt játszhatott. Nem így Apor, aki az elődöntőben verte Csereklye Martint, így számára a finálé következett. Csereklye a kisdöntőben vissza tudott vágni az udvarhelyi fiúknak, Ilyés a negyedik helyen végzett. A Góbék Teqball Team ennek ellenére is megszerezte a győzelmet, hisz Györgydeák egy kiélezett döntőben múlta felül Katz Balázst. Az egyéni mellett az udvarhelyi teqballosok a páros versenyt is behúzták, Ilyés és Györgydeák nem találtak legyőzőre a versenyszámban.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján nem csak teqballosaink voltak jelen, labdarúgásban a Villám Kolozsvár mögött a második helyen végzett a Székelyudvarhelyi Góbék, és a Székelykeresztúr FC harmadik lett. Emellett míg a volt FK-játékos Hadnagy Istvánt a torna legjobbjának választották, a székelyudvarhelyi Bálint Lehel a legjobb kapus díját érdemelte ki. Míg ők Budapesten versengtek,

az FK

játékosainak a román kupában kellett helytállniuk, szombaton a másodosztályos Fortius Buzău otthonában kellett kivívniuk a továbbjutást. A sok kulcsjátékosa nélkül utazó udvarhelyiek – Kerestély József, Csog Csongor, Miklós Árpád, illetve Péter Miklós az U19-es válogatottal voltak, Szécsi Barna és Tankó Levente sérülés miatt hiányoztak – így is 11-3 arányban nyertek, Vékás, Kedei és Kanyó triplázott, Balázsi és Miklós Tamás is betaláltak. A négyes döntőt március végén a bajnokság alapszakaszának lejárta után rendezik.

A bajnokság azonban már kedden folytatódik a srácoknak, március 8-án 18 órától a Tifánt és Bodát is foglalkoztató Temesvárt fogadják, és győzelem esetén életben tartják esélyeik a tabella második helyének megszerzésére.

Elméletileg még van esély a második helyre, de nehéz lesz, főleg, hogy nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, de a Temesvári CFR-vel való mérkőzés ettől függetlenül is fontos, mert ez az utolsó mérkőzésünk hazai pályán, szeretnénk, ha a szurkolók egy jó meccset láthatnának. Ugyanakkor azt szeretnénk, hogy a hátralévő mérkőzések felkészülésként szolgáljanak a rájátszásra és a román kupa négyes döntőjére” – nyilatkozta a labdarúgó szövetségnek Jakab Zoltán edző, megjegyezve, hogy a kupameccs hiányzói, Temesvár ellen még nem térhetnek vissza.