Kutyája mentette meg a 75 éves farkaslaki nénit

Egy napot és egy éjszakát töltött a szabad ég alatt egy idős farkaslaki asszony, mire megtalálták őt. A kutyája segített neki megmenekülni – közölte a Hargita megyei rendőrség.

fotó: Román Rendőrség

A 75 éves nő eltűnéséről a székelyudvarhelyi helyi rendőrséget értesítették vasárnap délután 17 órakor. A helyszínre érkező csapat megállapította, hogy már reggel 8 órakor sem találta őt otthon a fia, aki utoljára szombat este látta, s azt sem tudta, merre mehetett.

Az éjszakába nyúló keresést hétfő hajnalban folytatta a rendőrökből, önkéntes tűzoltókból és erdészekből álló csapat. Végül körülbelül egy kilométerre, az erdő irányában találták meg a nénit annak ellenére, hogy a leírás szerint csak bottal, általában 20-30 métereket tud közlekedni. Úgy sikerült rálelni, hogy a mentőcsapat közeledésére elkezdett ugatni a kutyája, ami végig mellette lehetett.

Akkor vették észre, hogy a néni ott fekszik a földön fekszik, ahol feltételezhetően elesett, és az elmúlt 30 órát tölthette, miközben a hőmérséklet éjszaka 4 fokra csökkent. Habár mozdulni nem volt képes segítség nélkül, eszméleténél volt, amikor elsősegélyt nyújtottak neki és elszállították a városi kórházba további kezelésre.