Kupameccsre készül az FK

Fotó: mlsz.hu

Az elmúlt hétvégén szünetelt a teremlabdarúgók bajnoki pontvadászata a válogatottak szereplése miatt.

A románok február 4-én és 5-én, hétfőn és kedden egyaránt 18 órától játszottak  barátságos meccseket Olaszország válogatottja ellen. A Robert Lupu által irányított csapatban három udvarhelyi futsalos kapott behívót: Andrei Grigoraș, Mánya Szabolcs és Csoma Alpár.

Az első találkozót 2-0-ra, a másodikat 4-2-re nyerték meg a világranglistán nyolcadik helyezett olaszok. A románok elős gólját a Csíkszeredai Imperial Wet játékosa, Szőcs László szerezte, a második egy öngól volt.

Ismételten behívót kapott Miklós Tamás a magyar válogatottba. A nemzeti együttes az elmúlt héten Spanyolország ellen lépett pályára két felkészülési találkozón. A cordobai találkozókat a házigazdák 7-0, illetve 6-0-ra nyerték meg.

A válogatottak szereplései után hétvégén a Román Kupa nyolcaddöntőit rendezik, az FK a Bukovina Vicov vendége lesz február 10-én, vasárnap 15 órától. A továbbjutó sorsa egy mérkőzésen dől el. Amennyiben sikerül az udvarhelyieknek kiharcolniuk a továbbjutást, úgy a négyes döntőbe kerülésért a Fortius Buzău-Dunărea Călăraşi párharc győztesével kell megmérkőzzenek.

A nyolcaddöntő párosításai:

Bukovina Vicov-FK Székelyudvarhely
Marosvásárhelyi VSK-Jászvásári Futsal Poli
Kolozsvári Clujana-Dévai Autobergamo
Fortius Buzău-Dunărea Călărași
Kézdivásárhelyi SE-Galaci United
Gyergyóremetei Kereszthegy-Futsal Ceahlăul Piatra Neamț
Csíkszeredai Imperial Wet-Temesvári Informatica
Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó-Gloria Buzău

Az FK ifjúsági csapata is kupameccsen lép pályára. Az U19-eseket a nyolcaddöntőben a Kolozsvári Clujanával sorsolták össze. Az odavágót a városi sportcsarnokban rendezik február 8-án, pénteken 18 óra 15 perctől. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor.