Kupameccs kipipálva, következhet a bajnoki

Agyagfalva jutott a kupasorozat következő körébe.
Fotók: Sinka-Király Levente

Máréfalva jutott tovább a farkaslakiak elleni találkozó lefújása után: az 1-1-es első félidőt követően 5-2-re győzték le a nyikómentieket. A Székelyudvarhelyi Sportingnak nem jelentett akadályt Székelyvarság, Agyagfalva is simán elintézte Malomfalvát.



Március 18-án 15 órakor az Oklánd-Homoródalmás, illetve 16 órakor a Kissolymos-Székelykeresztúr találkozók kerülnek megrendezésre. A továbbjutott, illetve a még továbbjutó csapatokhoz csatlakoznak a Csík és Gyergyó körzet együttesei.

A kupafordulóval kezdetét vette a nagypályás focibajnokság tavaszi idénye. Hétvégén a 4. Liga Nyugati csoportjának együttesei már pontokért játszanak. A tizennegyedik forduló programját pénteken tesszük közzé portálunkon, azt azonban már most megtudhatják, hogy a listavezető Székelyudvarhelyi Sporting a székelykeresztúriak vendége lesz szombaton. Az 5. és 6. Liga követői március végéig kell várjanak a pontvadászatra.

A bajnokság a nyugati és a keleti csoport bajnokcsapatainak döntőjével jár le. Utóbbi csoportban jelenleg a Gyergyószentmiklósi VSK a listavezető. A megyei bajnok pedig Szeben megye legjobbjával mérkőzhet meg a harmadik ligát érő selejtezőn.

Visszatérve a kupamérkőzésekre, íme, az eredmények:

Román Kupa, Hargita megyei szakasz, 4. forduló:

Máréfalva-Farkaslaka 5-2
Székelyvarság-Székelyudvarhelyi Sporting 0-8
Agyagfalva-Malomfalva 3-0