Kupagyőztesek az udvarhelyi teremfocisok

A kupagyőztesek.
Fotó: Pál Zoltán/Csíkszeredai Imperial Wet

A 2019-2020-as teremlabdarúgó Román Kupa döntőjét rendezték szerdán délután a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában, ahol a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a Dévai Autobergamoval nézett farkasszemet.

A találkozó előtt papíron a dévai alakulat volt a találkozó favoritja, annak ellenére is, hogy koronavírus-fertőzés miatt csak nyolc játékost tudtak nevezni a döntőre. Szőcs László is pályára lépett a Hunyad megyeieknél, viszont a korábbi FK és Imperial Wet játékos, Hadnagy István a fertőzés miatt nem lehetett ott a találkozón. Az udvarhelyiek először értek el a döntőig, míg Dévának már két kupája is van a vitrinjében.

A Jakab Zoltán által felkészített FK kezdte jobban a találkozót. Már az első percekben több gólszerzési lehetőséget kidolgoztak, ám az

ok rendre kimaradtak. A 11-ik percig kellett várni az első találatra. Kedei szép csel után hat méterről lőtte el Iancu mellett. A 12-ik percben kettőre nőtt az előny, ezúttal Gálfi lövése talált utat a hosszú sarokba. Balázs Attila Kedei passzát váltotta gólra a 17-ik percben.

Már az első félidő utolsó két percében vészkapusos taktikára váltottak a dévaiak, lehozták kapusukat, helyébe megkülönböztető mezben mezőnyjátékos állt be. Nem jött be ez a taktika nekik. Az FK térfelén veszítettek labdát, amelyre Bálint csapott le, és szerezte meg az udvarhelyiek negyedik találatát.

A második félidő is udvarhelyi találattal vette kezdetét: Kedei duplázottt. A 24-ik percben már mesterhármasnál járt, 6-0-ra vezetett az FK. A 29-ik percben szépítettek a dévaiak, egy perc alatt kétszer is (6-2). Hamar jött a szépítésekre a válasz Bálint Andor és Kedei révén, a 31-ik percben 8-2 állt az eredményjelzőn.

Csiszolt még ezen is Déva, de Gálfi újabb találata ismét hatra növelte a különbséget öt perccel a vége előtt. A 36-ik percig újabb két találattal jelezték a dévaiak, hogy még nem adták fel a harcot (9-5), de Bálint harmadik találata is jelezte, hogy kell az a kupa az FK-nak (10-5).

A végéig nem is változott már az eredmény: kupagyőztes a Székelyudvarhelyi Futsal Klub!

A győztesnek járó trófeát a csapatkapitány, Szécsi Barna emelhette fel.

Román Kupa, döntő:

Székelyudvarhelyi Futsal Klub-Dévai Autobergamo 10-5

Az udvarhelyiek gólszerzői: Kedei (4), Gálfi (2), Balázs (1), Bálint (3)