Kupadöntősek az udvarhelyi teremfocisok

0-2-ről fordított 3-2-re az FK
Fotók: Sinka-Király Levente

Vasárnap délután a székelyudvarhelyi sportcsarnokban elkezdődött a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntője. Az első elődöntőben a címvédő Székelyudvarhelyi Futsal Klub ellenfele a Dévai Autobergamo volt.

Már a találkozó első perceiben érezhető volt az, hogy a Hunyad megyei csapat többet birtokolja a labdát, veszélyesebb, több gólszerzési lehetőséget dolgoz ki. Ez be is érett számukra: Santos távoli lövése a kapufáról vágódott az udvarhelyi kapuba. A folytatásban is a dévaiaknál volt többet a labda, de jól védekezett az FK, újabb nagy helyzetet nem tudott kialakítani az Autobergamo, míg az udvarhelyiek néhány egyenlítésre alkalmas helyzetet hagytak ki. Előbb Kerestély lőtt kapufát, majd több lövést is blokkolt az ellenfél. A félidő előtt két perccel újabb góllal növelte előnyét Déva, a szünetre így 2-0-ás vezetéssel mehettek.

Hadnagy István, korábbi FK játékos viselte a dévaiak csapatkapitányi karszalagját.

A második félidőben elszántabban jött ki a pályára az FK. A dévaiakon látszott, hogy ők megtartanák ezt az eredményt, az udvarhelyiek pedig ezt rossz szemmel nézték, de jó játékkal.  A 32-ik percben meg is lett ennek az eredménye: Bálint Andor lövées vágódott a kapuba. Két perc múlva jöhetett volna az egyenlítés is, ám belefújtak a sípmesterek. Az udvarhelyiek ellen elkövetett szabálytalanságot fújtak be gólhelyzetben, igaz, hogy az piros lapot hozott Dévának, emberelőnyt Udvarhelynek.

Ezt jól is használta ki az FK, szépen kijátszották a védekező Autobergamot, Bálint pedig okosan lőtte be egyenlítő találatát a kapus lábai közt a 35-ik percben.

Két perccel a végső sípszó előtt nagybüntetőt is végezhetett az FK, mivel kigyűlt a dévaiak hatodik szabálytalansága, ám Szécsi lövése a kapufáról kifele pattant.

Bálint Andor kétszer talált be Déva kapujába.

Amikor már mindenki arra számított, hogy büntetőrúgások döntik el a továbbjutás sorsát, az utolsó perben érkezett Tankó Levente, aki a büntetőterületen belül kapott egy remek passzt, a labdát pedig higgadtan rúgta a hálóba a kapus mellett.

Erre már nem volt idő góllal válszolnia az Autobergamonak, 3-2-re nyerte a találkozót a Székelyudvarhelyi Futsal Klub.

Erőn felül teljesítve, megérdemelten jutott a döntőbe a Székelyudvarhelyi Futsal Klub. Ellenfele a Csíkszeredai Imperial Wet lesz, amely a második elődöntőben a Luceafărul Buzăut győzte le 5-1-re. A döntőt hétfőn délután négy órakor rendezik, és a Pro X tévécsatorna közvetíti élőben.

Â