Kultúrában dolgoznál?

Akkreditált kulturális szakemberképzést indít Székelyudvarhelyen a Human Reform Alapítvány, a Romániai Magyar Népfőiskolai Társasággal együttműködve – közölte a program másik szakmai partnere, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Felsőfokú végzettséggel a kulturális szakreferens képzésre lehet beiratkozni, ezen a hangsúly a kulturális tevékenységek szervezésén, közművelődési és felnőttképzési programok kidolgozásán és kivitelezésén, egy település kulturális tevékenységének koordinálásán van.

Középfokú végzettséggel közösségfejlesztő facilitátori végzettséget lehet szerezni, itt elsősorban a közösségfejlesztés és közösségi tervezés módszertana, a hackathon-módszer elsajátítása szerepel. A hackathonok olyan intenzív összejövetelek, amelyeken tehetséges emberek csapatokban dolgoznak viszonylag rövid ideig egy adott kihívás megválaszolására Jim Sims, az URBACT BluAct transzfer hálózat vezető szakértője szerint.

Az indítandó csoportok felső létszáma 16 fő, és olyan személyek részére ajánlott, akik kulturális intézményekben, civil szervezetekben vagy önkormányzati szakreferensként közművelődési programok megvalósításán szeretnének dolgozni.

Érdeklődni lehet a hurefsrlodorhei@gmail.com, humanreform2@gmail.com emailcímeken, a 0744-499863, 0756-221806 telefonszámokon, a beiratkozás határideje 2021. március 19.