Közösségi ügyekért talpaltak

Harminckét civil szervezet jelentkezett idén a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által szervezett Fuss Neki! adománygyűjtő programra, mindannyian egy-egy olyan kezdeményezést tártak a nyilvánosság elé, melyeknek megvalósítását az anyagiak hátráltatták. Vasárnap 373 nagykövet állt rajthoz a sétatéren és világ több pontján. Idén újdonság volt, hogy gyalogolni is lehetett.

fotó: Spektrum Foto Egyesület

Összesen 2670 kört futottak a résztvevők, ami 3471 kilométernek felel meg. Igaz, hogy nem versenyről van szó, de a szervezők kiemelik, hogy a Feel Good Soportegyesület nagykövetei futásban mindenkit lekörözve végeztek az első helyen. Orbán Attila 24 kört megtéve futott a legtöbbet, hozzávetőleg 30 kilométert hagyott maga mögött a rendezvény végéig. Barczán Erika 19 körrel a legtöbbet futó nőként marad meg a Fuss Neki! 2019 legjei között.

A rendezvény előtti pénteken online 232.650 lejt ajánlottak fel a támogatók, ehhez még hozzájött a helyszínen tett adományok összege, 14.800 lej. Ez az összeg még növekedhet, ahogy a körökre tett felajánlásokat befizetik az adakozók.

Legtöbb adományt Mihály Anna Mária gyűjtötte, aki az Elek Apó Unokái Egyesület képviseletében 4 ezer lejt talpalt össze – áll az SZKA szerkesztőségünknek küldött közleményében.