Közeleg a Vihar a színházban

Elkezdődtek a Tomcsa Sándor Színház legújabb, Vihar című előadásának próbái, Botos Bálint rendezésében. A produkciót először március 25-én, csütörtökön láthatja a közönség.

Botos Bálint, a rendező Marosvásárhelyen színészetet, majd Kolozsváron rendezést tanult. Óraadó tanár a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének színművészet szakán. A székelyudvarhelyi közönség már találkozhatott munkájával: 2020-ban a III. MAFESZT keretén belül a Szigligeti Színház két alkalommal is játszotta Szép Ernő-Guelmino Sándor: Lila ákác című művét, Botos rendezésében.

A Vihar – a 19. századi orosz drámaíró, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij egyik legismertebb színműve –  egy erős társadalomkritikai vonással rendelkező előadás, olyan aktuális kérdéseket feszeget, minthogy mihez kezdünk, ha egy minket, vagy a családunkat fenyegető veszéllyel kell szembenéznünk? Mennyire bírjuk a bezártságot, a megaláztatások sorát? Mi segíthet ennek túlélésében: az ábrándozás, a hit? – áll a színház közleményében. 

Az előadásban a színház művészei közül Albert Orsolya, Barabás Árpád, Dunkler Róbert, Esti Norbert, Fincziski Andrea, Jakab Tamás, László Kata, Lukács Emőke, Nagy Xénia-Abigél, Pál Attila, Szűcs- Olcsváry Gellért és Tóth Árpád játszik, a látványvilág megteremtése Bajkó Blanka Alíz munkája.

A kirakatszínházat nem söpri el a Vihar

A Meghatározatlan időre további eseménnyel jelentkezik a közönség számára. Bár a korlátozások miatt nem hirdetheti meg a társulat, annyi azonban bizonyos, hogy a 7-10 perces kísérleti színházi pillanatokat fél hat után, többnyire a központban láthatja a közönség, de a Bethlen negyedben is „érdemes nyitott szemmel járni”.

A produkció margójára is készült Margó, a Tomcsa Sándor Színház interaktív műsorfüzete ide kattintva érhető el.