Közeleg a májusi tanácsülés

Huszonöt napirendi ponttal hívta össze Székelyudvarhely polgármestere az önkormányzati testületet a május havi rendes tanácsülésre szokás szerint a hónap utolsó csütörtökére.

A múltkori tanácsülés jegyzőkönyve után a költségvetéssel kapcsolatos kiigazítások, zárszámadások következnek, majd olyan pénzügyekről döntenek, mint a tanulók ösztöndíjai, a szociális intézményeknél elhelyezett személyek költségei, egyes szociális szolgáltatások támogatása.

Továbbá kiosztanak egy megüresedett szociális lakást a Csereháton, leszögezik a tűzifa licitárát, illetve a szokásos ingatlanügyek is napirendre kerültek: egyes államosított telkek magántulajdonná válnak, másokat pedig a magántulajdonosok adnak át a városnak, hogy utcát építhessen rajtuk.

Más, köztulajdont képező ingatlanokról is döntenek a tanácsülés során: a villanytelepi orvosi rendelőkben az ingyenbérlet meghosszabbítását kéri a gyermekvédelmi hatóság, a városi múzeum saját ügykezelésébe veheti a területet, amelyen áll az épülete, a Budvár utcában pedig négy, romos állapotú melléképületet bontása követeli meg a köztulajdonból való kivételt. A korábbi mandátum alatt sokat emlegetett trágyatelep működési szabályzatát is elfogadtatná a hivatal.

A napirend végén egy ügyvédfogadás szerepel, melynek indoklásából kiderül, hogy nem hagyja magát a polgármester, és rendkívüli jogorvoslati lehetőséggel él a menesztett fejlesztési igazgatóval, Puskás Katalinnal szembeni kártérítési perben, melyet mind a kétszer – alap és másodfokon is – elvesztett Gálfi. A különféléknél pedig ismertetni fogják a prefektus kifogását a városi kórház vezetőtanácsára vonatkozó határozattal szemben.

A tanácsülést május 27-én reggel 9 órától tartják a városháza Szent István termében.