Közel két hónapja nem kezeltek ennyi fertőzöttet a kórházban

Megduplázódott a napi esetek száma az elmúlt héthez képest, pénteken már 600-nál is több volt, derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport augusztus 13-a és 20-a közötti időszakra vonatkozó közleményeiből. Nőtt még a naponta regisztrált koronavírussal összefüggésbe hozható elhunytak száma, a kórházakban és az intenzíven is egyre többen vannak.

Az augusztus 20-ai adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

az elmúlt héten napról-napra emelkedett a fertőzöttek száma, ami az utóbbi hetekben nem volt jellemző, mindig volt egymás után két, három, esetleg több olyan nap egy héten, amikor a számuk változatlan maradt, sőt 19-én szokatlanul sok, nyolc fertőzöttről jelentettek. Az aktív fertőzöttek száma egyébként hónap eleje óta fokozatosan növekszik, a hónap elejéhez képest megduplázódott. Több mint egy hónap után – július 5. óta – koronavírus miatt elhunyt személyről is jelentettek. A Hargita megyei prefekusi hivatal közleménye szerint augusztus 20-áig:

Hargita megyei adatok

A városi kórházban

megugrottak a számok, július eleje óta nem volt 2-nél több beteg, csütörtök óta azonban már négy személyt kezelnek a kórház fertőző osztályán. Mindannyiuk állapota középsúlyos vagy súlyos. Oxigénmaszkos légzéstámogatásra hárman szorulnak. Egyik beteg sem székelyudvarhelyi lakhelyű, mondta el portálunknak a városháza szóvivője, Zörgő Noémi. A fertőzöttségi mutató sem zéró többé, 0,03-ra emelkedett a DSP közleménye szerint.

Székelyudvarhelyi adatok
Kiemelt kép: PÁL Edit Éva