Közel húsz érmet hoztak haza Bákóból ifjú atlétáink

A csapat, fotó: BUTI LÁSZLÓ archívuma

Megyék közti gyerek-atlétikaversenyen vettek részt az Iskolás Sportklub ifjú sportolói Bákóban a december 16-17-ei hétvégén, amikor is közel 300 atléta versengett az ország minden részéről. A 19 sportolót számláló udvarhelyi csapatot Buti László készítette fel és kísérte el a versenyre – írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Eszerint a 2010-es korcsoport 60 méteres gátfutásban, 60, 200 és 800 méteres síkfutásban, illetve távolugrásban versenyzett, a 2011-esek ugyancsak ezekben a számokban mérték össze tudásukat, míg a 2012-ben és 2013-ban születettek 50 méter gátat, 50, 200 és 600 méter síkot futottak és távolugrottak.

A hétvége egyik és a csapat legjobb sportolója

a székelyudvarhelyi Szikszai Csaba volt, aki a nagyobbak között négy számban indult el és mind a négyet megnyerte: 60 méter gáton, 60 és 200 méter síkon, és távolgutásban sem talált legyőzőre.

Szikszai négyből négyet nyert egyéniben.

Ráadásul Bálint Adriánnal, Bálint Krisztiánnal és Hilbel Rudolffal kiegészülve a 4-szer 200 méteres váltófutásban is szereztek egy bronzérmet.

A csapat többi tagja is kitett magáért.

Gergen Anna 50 méteres gátfutásban első, 50 méteres síkfutásban harmadik helyet szerzett. A fiúk közül Sánduly Endre is szorgosan gyűjtötte a dobogós eredményeket, ő egy második – 50 méter sprint – és két harmadik helyezést – 50 méter gát, távolugrás – ért el egyéniben, míg a 4-szer 50 méteres váltóban csapatuk – Endre, Péter-Mihály Gergő, Dobai Tamás, Kovács Ábel – a legjobbnak bizonyult. Sajnos nem így a 2012-ben született lányok – File Cserne Jázmin, Gergen Anna, László Kamilla és Papp Nóra –, akik éppen csak lecsúsztak a dobogóról, negyedikek lettek.

A felsoroltakon kívül a csapat tagja volt: Gagiu Abigél, László Katinka, Biró Mátyás, Császár Bence, Mezei Kamilla, Benedek Iringó, Kakasy Dorka és Sorbán Péter is.

Valakinek nyernie kell, valakinek meg vesztenie. Ne küzdjetek ezzel. Csak próbáljatok meg egyre jobbak lenni – zárja beszámolóját Yogi Berra szavaival a csapat edzője, Buti László.