Közel félezer új megbetegedés az országban

A Stratégiai Kommunikációs Csoport április 15-ei tájékoztatása óta 491 új esetet regisztráltak Romániában, így április 16-áig összesen 7707 koronavírus-fertőzést igazoltak vissza a hatóságok az országban. Közülük 9 Hargita megyében található.

1357 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, és 387 koronavírussal fertőzött személy haláláról számoltak be a mai napig, illetve 243 beteget ápolnak az intenzív terápiás osztályokon országszerte.

Az ország területén 22 866 személy tartózkodik még intézményes karanténban, 60 697 ember otthoni elkülönítésben van, orvosi felügyelet alatt.

A második katonai rendelet kibocsátása óta 2078 olyan személyt helyeztek intézményes karanténba, aki nem tartotta be az otthoni elkülönítés szabályait. 104 személy pedig engedély nélkül hagyta el az intézményes karantént, esetükben újabb 14 nappal hosszabbították meg az elkülönítést.

Eddig 79 629 tesztet dolgoztak fel a hatóságok.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Az ezzel kapcsolatos, április 16-ai hírfolyamunkat ide kattintva érheti el.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!